recept: Csúsztatott palacsinta, Kifőzde
Csúsztatott palacsinta
(mágnás palacsinta)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 tojás,
4 dkg margarin vagy vaj,
4 dkg kristálycukor,
4 dkg rétesliszt,
2 dl tej,
5-6 ek. kakaópor,
5 dkg darált dió,
vaníliáscukor


A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától.
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal és a liszttel, lassan hozzákeverjük a tejet.
A tojásfehérjét kis cukorral felverjük habnak és óvatosan, kanállal belekeverjük a palacsintatésztába és 5 percre állni hagyjuk.
Margarinnal kizsírozott palacsintasütőbe kb. 0,5 cm vastag tésztát öntünk és kevés tűzön addig sütjük, míg a palacsintasütőt megrázogatva, a tészta megmozdul benne. Csak az egyik oldalát süssük meg!
A palacsintákat egy tűzálló tálba egymás tetejére ´csúsztatjuk´, minden darabot jól meghintünk kakaóporral és darált dióval, vaníliáscukorral. Az utolsó palacsintát nem csúsztatjuk, hanem fordítva borítjuk a palacsinták tetejére, és pár percig utánamelegítjük forró sütőben.

Az a gyanúm, hogy a kakaó és dió kiegészíthető finom lekvárral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal - akár rétegenként váltakozva is - szóval, amit az ízlésünk diktál. Tehetünk bele darált diót, mákot, kimagozott és félbevágott meggyet, reszelhetünk rá gesztenyemasszát és így tovább, határ a csillagos ég...

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Mártika csinált ilyet, borzasztóan ízlett!

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2010.04.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:05:54 - 0.93)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez