Hozzávalók: |
Elkészítés: |
4 tojás, 4 dkg margarin vagy vaj, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 5-6 ek. kakaópor, 5 dkg darált dió, vaníliáscukor |
A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal és a liszttel, lassan hozzákeverjük a tejet. A tojásfehérjét kis cukorral felverjük habnak és óvatosan, kanállal belekeverjük a palacsintatésztába és 5 percre állni hagyjuk. Margarinnal kizsírozott palacsintasütőbe kb. 0,5 cm vastag tésztát öntünk és kevés tűzön addig sütjük, míg a palacsintasütőt megrázogatva, a tészta megmozdul benne. Csak az egyik oldalát süssük meg! A palacsintákat egy tűzálló tálba egymás tetejére ´csúsztatjuk´, minden darabot jól meghintünk kakaóporral és darált dióval, vaníliáscukorral. Az utolsó palacsintát nem csúsztatjuk, hanem fordítva borítjuk a palacsinták tetejére, és pár percig utánamelegítjük forró sütőben. Az a gyanúm, hogy a kakaó és dió kiegészíthető finom lekvárral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal - akár rétegenként váltakozva is - szóval, amit az ízlésünk diktál. Tehetünk bele darált diót, mákot, kimagozott és félbevágott meggyet, reszelhetünk rá gesztenyemasszát és így tovább, határ a csillagos ég... Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |